You are here

Δωρεά €11 εκ. από την Κυπριακή Δημοκρατία στο Μάτι

30/07/2020 11:23

Δωρεά έντεκα εκατομμυρίων ευρώ της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγέννηση της περιοχής στο Μάτι, που καταστράφηκε τον Ιούλιο του 2018 από την μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης το Μάτι όπου και συνάντησε τους κατοίκους, συνομιλώντας για τα έργα που γίνονται στην περιοχή. Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ύψους €11 εκ. για την αναγέννηση της περιοχής.

Αναλυτικά, θα διατεθούν:

8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της εκκλησίας

3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.