You are here

Δύο διορισμοί αύριο από Υπουργικό Συμβούλιο

07/03/2023 12:42

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην πρώτη συνεδρία του για λήψη αποφάσεων θα προχωρήσει στο διορισμό μέλους του ΔΣ της Αρχής Αδειών και μέλους του ΔΣ της ΑΗΚ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Λετυμπιώτης, επεσήμανε ότι το ΔΣ της Αρχής Αδειών και της ΑΗΚ δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις ενόσω δεν είναι συμπληρωμένο το 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόσθεσε, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα λάβει αποφάσεις και για την πλήρωση θέσεων άλλων διοικητικών συμβουλίων που είναι κενές, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία τους σε αυτό το στάδιο.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ουσιαστικά ολοκληρώνει τις συναντήσεις που έκανε κατ’ ιδίαν με τον κάθε Υπουργό και Υφυπουργό και θα αναπτύξει στα μέλη του Υπουργικού το θέμα που αφορά το πότε θα πρέπει να ετοιμαστούν τα πλάνα δράσης τους και το ποιες θα είναι οι πρώτες τους ενέργειες

Αναζητούν πιο συμφέρουσα λύση για λιμουζίνες

Όσον αφορά την απόσυρση του αιτήματος για την αγορά λιμουζίνων των κρατικών αξιωματούχων ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι έγινε στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των αναγκών και των προδιαγραφών των οχημάτων.

Εξετάζεται πρόσθεσε, αν υπάρχει η δυνατότητα να εξευρεθεί άλλη λύση πιο συμφέρουσα για την κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι η πρόνοια για αγορά νέων λιμουζινών περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, με τη βουλή να έχει δεσμεύσει το σχετικό κονδύλι.

Το αίτημα της προηγούμενης κυβέρνησης για αποδέσμευση του κονδυλίου, εκκρεμεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών από τις 24 Φεβρουαρίου και διαλαμβάνει την αποδέσμευση συνολικού κονδυλίου ύψους €3,1 εκατ. το οποίο αφορά την αγορά άλλων οχημάτων και κινητών μηχανημάτων.

Από το συνολικό κονδύλι, ποσό ύψους €1,78 εκατ. προορίζεται για την προμήθεια 35 επιβατικών οχημάτων σαλούν για αξιωματούχους.

Της Ηρώς Ευθυμίου