You are here

Ειδική Επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια της συντριβής (2)

10/07/2002 08:35
«Μαύρη μέρα» για την Εθνική Εθνοφρουρά... Από πτώση ελικοπτέρου νωρίς σήμερα το πρωί σκοτώθηκαν ο Αρχηγός της Ε.Φ. αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, ο Διοικητής της Αεροπορίας Β. Δεμένεγας, ο Υπασπιστής του Αρχηγού υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου Πάρις Αθανασιάδης και Μιχάλης Σιακαλλής.

Οι πέντε επέβαιναν ελικοπτέρου Bell 206, το οποίο έφυγε νωρίς το πρωί από τη στρατιωτική βάση Λακατάμειας με κατεύθυνση την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφου και κατέπεσε στη κοίτη του ποταμού Διαρίζου, ένα χιλιόμετρο από το χωριό Κούκλια και τέσσερα χιλιόμετρα από τη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου κατευθυνόταν για στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς.

Στο ΓΕΕΦ βρίσκονταν από το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος.

Ο υπουργός ‘Άμυνας Σωκράτης Χάσικος φανερά συντετριμμένος, προέβη πριν από λίγο σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι στο «βωμό» του καθήκοντος υπηρετώντας την πατρίδα έχασαν τη ζωή τους οι «πέντε», ενώ πρόσθεσε ότι έχει διοριστεί ειδική Επιτροπή για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια της συντριβής. Είναι το πρώτο ατύχημα εδώ και 18 χρόνια που λειτουργεί η μοίρα ελικοπτέρων στη Εθνική Φρουρά.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε και το ΓΕΕΘΑ.

Σημείωση: Φώτο αρχείου