You are here

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί για Ευρωεκλογές

24/05/2019 14:18

Επί ποδός θα βρίσκονται την προσεχή Κυριακή πέραν των 2.000 μελών του αστυνομικού σώματος, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του, στο αρχηγείο της αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως αποστολή της αστυνομίας είναι η τήρηση του νόμου και της τάξης, με στόχο να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές, καθώς επίσης και η ανακήρυξη των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.
 

Όπως είπε, «έχει γίνει ανάλογος προγραμματισμός και συσκέψεις, οι οποίες κάλυψαν όλα τα θέματα σε σχέση με τις εκλογές και βεβαίως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον έφορο εκλογών».

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της αστυνομίας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Αγγελίδης είπε πως περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αστυνόμευση των εκλογικών κέντρων, περιπολία και γενικότερα τα μέτρα ασφάλειας.

Σημείωσε πως «θα λειτουργήσουν 1.095 εκλογικά κέντρα και θα εργαστούν πέραν των 2.000 μελών για κάλυψη των εκλογών», για να προσθέσει ότι «θα λειτουργήσουν επίσης Κέντρα Συντονισμού στις αστυνομικές διευθύνσεις, καθώς επίσης και Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Αστυνομίας».

«Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση για τις εκλογές από το πρωί της Κυριακής και όλες οι πληροφορίες θα δίδονται στο Κέντρο Κρίσεως στη Λευκωσία», ανέφερε.

Εξέφρασε την ετοιμότητα της αστυνομίας για την κάλυψη και αυτών των εκλογών, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση θα παρακολουθείται και βεβαίως τα οποιαδήποτε ζητήματα ενδεχομένως προκύψουν θα τύχουν χειρισμού πάντα σε συνεργασία με τον Έφορο Εκλογών».

Σημείωσε πως τα υπόλοιπα καθήκοντα της αστυνομίας θα συνεχίσουν κανονικά, δηλαδή τα θέματα αστυνόμευσης, τα θέματα χειρισμού των οποιωνδήποτε καταγγελιών των πολιτών κ.α.