You are here

Eπιχορηγήσεις €570 χιλ. το 2021-2023 για αγορά ποδηλάτου

18/10/2021 21:18

Η Κυβέρνηση προωθεί δραστηριότητες που προάγουν την ψυχική και σωματική καλλιέργεια των συμπολιτών μας και μία από αυτές είναι η χρήση του ποδηλάτου, τόσο ως μέσου άθλησης όσο και ως ασφαλούς και αξιόπιστου μέσου διακίνησης, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2021 – 2023 θα διατεθεί σε επιχορηγήσεις για αγορά καινούριου ποδηλάτου το ποσό των €570.000.

Σε χαιρετισμό το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου «Ποδηλατώ για την Υγεία και το Περιβάλλον» από τη Γραμματεία Αθλητισμού και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην οποία τιμήθηκαν τέσσερις πρώην Γραμματείς Αθλητισμού του ΔΗΣΥ, ο κ. Καρούσος είπε ότι το Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση Χρήσης του Ποδηλάτου στόχο έχει  την αύξηση της πολυτροπικότητας των διακινήσεων και την ουσιαστική μεταστροφή του πολίτη σε βιώσιμα μέσα μεταφοράς, δηλαδή την ενεργή διακίνηση. 

"Η προσπάθεια αυτή στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση και οργάνωση των μεταφορών στις πόλεις. Η αξιοποίηση του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου είναι μία πρακτική που ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να εντάξει στην καθημερινότητα του", ανέφερε.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ενέργεια και Κλίμα» και βιώσιμης κινητικότητας, αποτελεί μία εκ των δεκαέξι δράσεων του Γενικού Σχεδίου Δράσης Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου για την περίοδο 2021-2023 συνολικού κόστους €4.000.000,00.

"Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, οι Κύπριοι, Ευρωπαίοι ή πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία και  είναι άνω των 18 ετών, θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς καινούριου μη ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου. Η επιδότηση ανέρχεται μέχρι τα €200 και για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) στα €800, ή στην πραγματική τιμή αγοράς του ποδηλάτου, όποιο από τα δύο ποσά είναι μικρότερο", ανέφερε.

Τιμήθηκαν οι Αντώνης Δράκος, Ζαχαρίας Κυριάκου, Δημήτρης Λόρδος και Ανδρέας Μιχαηλίδης.