You are here

Επιχορήγηση διακοπών για συνταξιούχους

29/07/2020 12:45

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο επιχορήγησης διακοπών σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές και στον Πύργο Τηλλυρίας.

Είναι ο τρίτος χρόνος εφαρμογής του σχεδίου και αφορά την περίοδο από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2020.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι το σχέδιο αναμένεται να καλύψει περίπου 3.200 συμπολίτες μας και εκτιμάται ότι το κόστος του θα είναι στις €500 χιλ.

« Στόχος του σχεδίου είναι να ενισχύσει την ομάδα αυτή του πληθυσμού, τους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, και  να τονώσει την ανάγκη που υπάρχει στις ξενοδοχειακές μονάδες στα ορεινά θέρετρα, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα όπως διαμορφώνονται από την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε.

Μετακίνηση μονάδων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης ένα πλαίσιο δράσεων που ετοίμασε ο Υπουργός Γεωργίας για τη μετακίνηση των μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος από την περιοχή Λευκωσίας. Στις 22 Ιουλίου λήφθηκε απόφαση σε συνάντηση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε αυτή τη σειρά δράσεων που για κάθε μια υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχος είναι να τηρηθεί ο χρονικός ορίζοντας όπως έχει τεθεί, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 6 με 8 μηνών αυτές οι μονάδες να απομακρυνθούν από την περιοχή που βρίσκονται σήμερα.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, τον Δήμαρχο Ιδαλίου και εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας πολιτών Ιδαλίου και μετέφερε ξανά την απόφαση της Κυβέρνησης και την πρόθεση της να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη μετακίνηση».