You are here

Επιλογή Χριστουγεννιάτικων Χωριών 2022 – 2023

21/07/2022 16:49

Το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας και των θετικών εντυπώσεων που άφησε η πρωτοβουλία του για διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Χωριών σε 5 ορεινές κοινότητες, την εορταστική περίοδο 2021 - 2022, αποφασίστηκε η προκήρυξη Σχεδίου Επιχορήγησης για Κοινοτικά Συμβούλια και Ορεινούς / Ακριτικούς / Απομακρυσμένους Δήμους που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων Χωριών, για την επερχόμενη εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων και την αξιολόγηση που ακολούθησε στη βάση προκαθορισμένων και δημοσιοποιημένων κριτηρίων, το Υφυπουργείο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι για φέτος θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωρία σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν Χωριά στον Αγρό, στη Δερύνεια, στην  Καλαβασό, στον Καλοπαναγιώτη, στην Κυπερούντα, στο Φικάρδου και στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το Υφυπουργείο υπενθυμίζει ότι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά είναι μια ξεχωριστή και αλλιώτικη πρωτοβουλία, που περιλαμβάνεται στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος  μέσω συγκεκριμένων σημάτων ποιότητας (Labels), στα πλαίσια της οποίας οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν και θα φωταγωγηθούν εορταστικά, στο πνεύμα και τον ρομαντισμό των ημερών, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Σημειώνεται ότι η όλη πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση (όπως περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης και ποδηλασία), ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις. 

Προστίθεται ότι στον όλο σχεδιασμό έχουν ενταχθεί και εστιατόρια / καταλύματα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα προσφέρουν εορταστικό μενού ή / και κυπριακό πρόγευμα, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλές γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν και εκείνες από τη διοργάνωση.

Όπως αναφέρεται, απώτερος στόχος του Υφυπουργείου είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν θεσμός, να διαφοροποιηθούν από αυτά των πόλεων της Κύπρου και του εξωτερικού και κάθε χρόνο να αυξάνονται και να εμπλουτίζονται για να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Περισσότερη πληροφόρηση για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες κάθε Χριστουγεννιάτικου Χωριού, θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.christmasvillages.com.cy.