You are here

Επιμένει το OCCRP για πρώην δικηγορικό γραφείο ΠτΔ

21/08/2019 11:53

Η διεθνής ειδησεογραφική Οργάνωση OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) με ανακοίνωσή της εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματός της ημερομηνίας 14 Αυγούστου και στους ισχυρισμούς που προβάλλονται σε αυτό σε σχέση με το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου το περασμένο Σάββατο περί λιβελλογραφήματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η Οργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ως λίβελλος ορίζεται μια ανακριβής πληροφορία που δυσφημίζει ένα πρόσωπο.

«Αλλά το δημοσίευμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως λίβελλος, καθώς αφορά μόνο σε γεγονότα που υποστηρίζονται από τεκμηριωμένα στοιχεία. Υποστηρίζουμε το δημοσίευμα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως επαγγελματική ειδησεογραφική οργάνωση, προστίθεται, το OCCRP λαμβάνει εξαιρετικά σοβαρά υπόψη την ακρίβεια. «Όπως και με όλες μας τις έρευνες, αυτό το δημοσίευμα πέρασε από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου των γεγονότων».

Η Οργάνωση αναφέρει, επίσης ότι αν διαπιστωθεί πως κάποιο από τα γεγονότα που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι λανθασμένο, τότε το OCCRP θα προβεί στην απαραίτητη διόρθωση, προσθέτοντας, ταυτόχρονα ότι «κανένας δεν έχει αμφισβητήσει οποιοδήποτε από αυτά τα γεγονότα τα οποία υποστηρίζονται από έγγραφα», που εξασφάλισε η Οργάνωση.

«Τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και η δικηγορική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετόχων της, είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν τα ευρήματα της έρευνας αρκετές εβδομάδες πριν από τη δημοσίευση. Κανένας από αυτούς δεν επέλεξε να το πράξει», καταλήγει η Οργάνωση στην ανακοίνωσή της.