You are here

Ερχεται και στην Κύπρο το CASSINI Hackathon

06/03/2023 16:52

Ο διαγωνισμός CASSINI Hackathon έρχεται και στην Κύπρο το διήμερο 24-26 του Μάρτη με κύριο θέμα της την κυβερνοασφάλεια και θέματα άμυνας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν διαστημικά δεδομένα για να αναπτύξουν λύσεις άμυνας και ασφάλειας για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος CSEO, στο τέλος του διήμερου δηλαδή την Κυριακή, θα  απονεμηθούν βραβεία στις νικήτριες ομάδες καθώς και πιστοποιητικά συμμετοχής. 

Σημειώνεται ότι δύο εβδομάδες πριν θα  πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για όλους τους συμμετέχοντες με την ονομασία "Big Ideas Campaign-BIC".

Το CASSINI Hackathon & Mentoring είναι η πρώτη δράση της νέας πρωτοβουλίας της ΕΕ με την ονομασία CASSINI. Η πρωτοβουλία αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά στην υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματιών, νεοσύστατων επιχειρήσεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη διαστημική βιομηχανία, για τα έτη 2021-2027.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στην Κύπρο από τον ΜΚΟ C.I.P Citizens In Power και τελεί υπό την αιγίδα του CSEO.

Τα CASSINI Hackathons σκοπό έχουν να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις με τις ευρωπαϊκές τεχνολογίες διαστήματος. Κάθε εκδήλωση είναι ένα υβριδικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε δέκα διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη ταυτόχρονα. Σκοπός να συγκεντρωθούν νέοι επιχειρηματίες, τεχνολόγοι και ερευνητές από όλη την Ευρώπη για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και την εκμάθηση των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων.

Οι τρεις νικητές του κάθε διαγωνισμού hackathon λαμβάνουν πρόσβαση στο CASSINI Mentoring, ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα καθοδήγησης και εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους και  θα προσφέρει ολοκληρωμένους ψηφιακούς πόρους για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν διαστημικά δεδομένα και να αναπτύξουν ένα καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο. 

Στην Κύπρο, τα βραβεία θα περιλαμβάνουν € 1.000 και πρόσθετη επιχειρηματική στήριξη. 

Οι εγγραφές για το 5ο CASSINI Hackathon είναι ανοιχτές στον σύνδεσμο https://www.cassini.eu/hackathons/cyprus.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση - ΚΕΕΑΕΔ του Δήμου της Λευκωσίας.