You are here

Έρχονται 27 χιλ. «έξυπνοι μετρητές» στην Πάφο

12/08/2022 19:47

Στην αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων μετρητών νερού με «έξυπνους μετρητές», συνολικά πέραν των 27.000 μετρητών, προχωρεί ο Δήμος Πάφου.

Η αντικατάσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος έξυπνης διαχείρισης και μέτρησης υδάτινων πόρων».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, η χρήση έξυπνων υδρομετρητών επιτρέπει την υψηλή μετρητική ακρίβεια καθώς και τη συνεχή απομακρυσμένη (χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση) καταμέτρηση της κατανάλωσης του νερού.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι το σύστημα επιτρέπει την ακριβή γνώση της ζήτησης του νερού και τον άμεσο εντοπισμό διαρροών, οδηγώντας σε μεγάλη εξοικονόμηση και επιτρέπει τη συλλογή ιστορικών δεδομένων κατανάλωσης.

Ο Δήμος Πάφου αποκτά τα κατάλληλα υποστηρικτικά εργαλεία για την αποφυγή της σπατάλης, την ορθολογική χρήση του νερού, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του. «Το νερό, ως πολύτιμος και απαραίτητος πόρος για τον άνθρωπο, θα το διαχειριστούμε σωστότερα ώστε να μπορούμε διαχρονικά να λαμβάνουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες χωρίς το φόβο της επάρκειας και της ποιότητας του», συμπλήρωσε.