You are here

Ετήσιος Διάλογος Υφ. Πρόνοιας- Εθελοντικών Οργανώσεων/ΜΚΟ

09/12/2022 17:41
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασίας Ανθούση και των Εθελοντικών Οργανώσεων/ΜΚΟ, η οποία διοργανώθηκε σήμερα Παρασκευή από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, στη συνάντηση παρευρέθηκαν, πέραν της Υφυπουργού, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διαχείρισης  Επιδομάτων Πρόνοιας, η Επικεφαλής του Γραφείου του Επιτρόπου του Πολίτη, καθώς επίσης και Υπηρεσιακοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι των ΜΚΟ από όλες τις επαρχίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων για τη συμμετοχή τους και την Υφυπουργό για τη θετική ανταπόκρισή της στη συνέχιση της θεσμοθέτησης του ετήσιου διαλόγου με τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, ώστε να δίνεται φωνή στις ΜΚΟ στο πλαίσιο ενός ανοικτού θεσμοθετημένου διαλόγου με την Πολιτεία.

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα προβλήματα των εκπροσώπων των ΜΚΟ και σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου, έδωσε τις αναγκαίες απαντήσεις συμβάλλοντας στην επίλυση πολλών προβλημάτων τους. 

Ευχαρίστησε το ΠΣΣΕ για την πρωτοβουλία του στη διοργάνωση των ετήσιων αυτών Διαλόγων με τις ΜΚΟ και συνεχάρη τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ για το ωφέλιμο έργο το οποίο επιτελούν, επικουρώντας στις προσπάθειες του Κράτους για ενίσχυση του κράτους πρόνοιας.

Επεσήμανε ότι ο διάλογος με τις εθελοντικές οργανώσεις είναι πολύ σημαντικός και δίνει τη δυνατότητα για ανάδειξη και εξέταση των θεμάτων, στα οποία ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά, εντάσσοντας τις δράσεις του στο ευρύτερο πλαίσιο μέτρων που υλοποιούνται από το κράτος.

Παράλληλα, είπε, μέσα από το διάλογο παρέχεται η ευκαιρία της απευθείας και άμεσης επαφής του κράτους με τις οργανώσεις και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος συντονισμός και οι ενδεικνυόμενες συνέργειες για υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών υποστήριξης των ευάλωτων ομάδων και εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη, ώστε να αποφεύγονται τυχόν επικαλύψεις ή φαινόμενα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.