You are here

€14 εκ. για συντήρηση ρωμαϊκού τάφου

06/12/2011 14:49
Το Τμήμα Αναδασμού υπέγραψε συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία, ύψους €13,9 εκ. για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό Ρωμαϊκού - Παλαιοχριστιανικού λαξευτού τάφου, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή αναδασμού Λυμπιών, στην επαρχία Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «ο τάφος – σπήλαιο βρίσκεται κοντά στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, μέσα στην περιοχή αναδασμού Λυμπιών».

Ο χώρος αυτός αποτέλεσε, σύμφωνα με προφορική παράδοση, καταφύγιο και άσυλο των κατοίκων της περιοχής κατά την επιδρομή των Οθωμανών στην Κύπρο και την προέλαση τους από τη Λάρνακα προς τη Λευκωσία, τον Αύγουστο του 1570.

Το Τμήμα Αναδασμού σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των έργων εξωραϊσμού του τοπίου και προστασίας του περιβάλλοντος, φιλοδοξεί να αναδείξει το συγκεκριμένο χώρο, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και την τοπική παράδοση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Αναδασμού Ματθαίος Οικονομίδης και ο Διευθυντής της Εταιρείας Th. T. Apitaro Constructions Ltd Θεόδωρος Τσάτσος.