You are here

Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού ανακηρύχθηκε η Λεμεσός

11/12/2019 13:18

Την πρώτη κυπριακή πόλη, τη Λεμεσό, στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών Πόλεων Αθλητισμού, καλωσόρισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αθλητισμού ACES EUROPE, σε ειδική τελετή απονομής του τίτλου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, το βραβείο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού παρέλαβε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Λοίζο Μαυρουδή, στην ειδική τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Μεταξύ άλλων, προστίθεται, την τελετή προσφώνησαν η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού,  Mariya Gabriel, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπος της  Ουνέσκο, ενώ συμμετείχαν όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές, καθώς και Κύπριοι που έτυχε να επισκέπτονται τις Βρυξέλλες.
 
Παραδίνοντας τον τίτλο στο Δήμαρχο Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ACES EUROPE Gian Francesco Lupattelli, καλωσόρισε τη Λεμεσό ως την πρώτη Κυπριακή πόλη στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών Πόλεων Αθλητισμού και εξήρε  τα αθλητικά προγράμματα και τις πολιτικές του Δήμου Λεμεσού.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, ευχαρίστησε τον οργανισμό για την απονομή του τίτλου, προσθέτοντας ότι αυτός ο τίτλος αποτελεί κίνητρο και πρόκληση για το Δήμο Λεμεσού, να συνεχίσει την πορεία αναβάθμισης των αθλητικών δρώμενων στην πόλη, για το καλό όλων των δημοτών.
 
Νωρίτερα, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την εξασφάλιση του τίτλου, σημειώνοντας πως, "τον τίτλο αυτόν  τον αφιερώνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους κορυφαίους αθλητές της Αθλητομάνας Λεμεσού που έγραψαν και γράφουν με χρυσά γράμματα την αθλητική ιστορία της πόλης μας".