You are here

Φωνές Παραλιμνιτών για τοπικά σχέδια

15/05/2007 14:06
Αντιδρά έντονα ο Δήμος Παραλιμνίου για τα τοπικά σχέδια της περιοχής. Σε σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, ο δήμαρχος Παραλιμνίου Ανδρέας Ευαγγέλου, τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές στρεβλώσεις και αδικίες στα τοπικά σχέδια που έγιναν για το Παραλίμνι. Κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να υιοθετήσει τα πολεοδομικά σχέδια που ετοίμασε ο Δήμος από το 2003 για τα οποία δαπάνησε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγέλου, στο Παραλίμνι παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο, γειτονικές περιοχές να έχουν πολύ διαφορετικό συντελεστή δόμησης. «Απαιτούμε όπως αυξηθούν οι συντελεστές της παραθεριστικής ζώνης. Σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει απροστάτευτη η τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας», σημείωσε.

Τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από το Δήμο Παραλιμνίου ασπάστηκε πλήρως ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου. Ανέφερε ότι στα νέα τοπικά σχέδια, ο Δήμος Παραλιμνίου υποχρεούται να έχει το 26% των ζωνών για χώρους πρασίνου σε αντίθεση με άλλους Δήμους όπου το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 12%.

Του Σωκράτη Ιωακείμ