You are here

Φωτιά σε πλατφόρμα στο λιμάνι Λεμεσού

04/01/2019 15:43

Φωτιά ξέσπασε σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο μηχανοστάστιο της πλατφόρμας Castoro Sei που ελλιμενίζεται στο τερματικό της Eurogate.

Η κατάσβεση της φωτιάς βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για διασφάλιση του χώρου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, έχει γίνει χρήση ειδικού υλικού πυρόσβεσης (αφρού), για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και στο παρόν στάδιο γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης.
 
Αν και το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς έχει καταπολεμηθεί, πρόσθεσε, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε πλήρη κατάσβεσή της, αφού πάντα υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτό το περιβάλλον.
 
Εξάλλου, ο διευθυντής του τερματικού της Eurogate, Γιώργος Ππούρος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, λίγο πριν το μεσημέρι, σταμάτησαν προληπτικά όλες οι εργασίες στο τερματικό, ενώ δόθηκε το πράσινο φως για επανέναρξή τους λίγο πριν τις 15:00.
 
Λόγω του περιστατικού, τόνισε, η Eurogate θα εργαστεί επιπρόσθετες ώρες σήμερα, μέχρι και τις 19:00. 
 
Υπενθυμίζεται πως στο πλωτό εργοστάσιο υποθαλάσσιων αγωγών, της εταιρείας Saipem, υπήρχαν 172 πρόσωπα τα οποία αποβιβάστηκαν με ασφάλεια μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά.