You are here

Χριστόδουλος: Kλείνει τον κύκλο του στην Κεντρική (1)

13/04/2007 14:07
• Φεύγω για προσωπικούς λόγους

• Ειδοποίησε τον Τάσσο από τις 16 Φεβρουαρίου


Την πρόθεσή του να μην συνεχίσει στην θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας μετά την απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής να αφήσει αμετάβλητα τα κυπριακά επιτόκια, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή του η απόφαση πάρθηκε καθαρά για προσωπικούς λόγους. «Στις 16 Φεβρουαρίου απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να ορίσει αντικαταστάτη μου. Το ίδιο έπραξα και στις 26 Φεβρουαρίου», είπε.

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί επέλεξε να αποχωρήσει λίγους μήνες πριν την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, ο κ. Χριστοδούλου απέφυγε να μπει στην ουσία της ερώτησης, στέλλοντας όμως κάποια μηνύματα. «Δεν συνηθίζω να φεύγω όταν υπάρχουν εμπόδια τα οποία θα πρέπει να υπερπηδήσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Για την ένταξη στην ΟΝΕ, δούλεψα πολύ και θα δουλεύω μέχρι τη μέρα που θα αποχωρήσω και θεωρώ ότι πρόσφερα αρκετά προς σ’ αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πού θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα, προτίμησε να αφήσει κλειστά τα χαρτιά του. «Εδώ και 5 χρόνια εργάζομαι 15 ώρες την ημέρα. Νιώθω ότι έχω αρκετές δυνάμεις και σίγουρα δεν θα μείνω αδρανής», υπογράμμισε. Επιπρόσθετα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν θα διορίσει ως αντικαταστάτη του άτομο με κομματική επιρροή, αλλά ανεξάρτητο άτομο.

Αναφερόμενος στις δύο συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 2 Απριλίου και 11 του ίδιου μηνός, ο ΔΚΤ τόνισε ότι έγιναν κυρίως για να συζητήσουν την πορεία προς το ευρώ και για το Πρόγραμμα Σύγκλισης. «Ανέφερα στον κ. Παπαδόπουλο την άποψη μου για τη διαδοχική κατάσταση στην ΚΤ, όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ», είπε.

Τέλος, όταν ερωτήθηκε για το μεγαλύτερο λάθος που υπέπεσε κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του, σημείωσε ότι θα το αναφέρει στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, όπου θα δοθεί η Ετήσια Έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για το 2006.

Του Σωκράτη Ιωακείμ