You are here

Η κρίση επηρέασε και τους πολιτικούς γάμους

15/05/2023 07:18

Επιβράδυνση παρατηρείται φέτος στη ροή κρατήσεων για τέλεση πολιτικών γάμων, παρά το ρεκόρ των εσόδων που εισέρρευσε πέρσι στα ταμεία των παραλιακών δήμων από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η βιομηχανία τέλεσης γάμων, η οποία για πάρα πολλά χρόνια αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες πηγές εσόδων για τους δήμους, φέτος σημειώνει κάμψη, ειδικά σε ότι αφορά το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τη Βρετανία, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι λειτουργοί των δήμων.

Η υπεύθυνη πολιτικών γάμων του δήμου Αγίας Νάπας ανέφερε στη StockWatch ότι, το 2022 τελέστηκαν 900 πολιτικοί γάμοι με τις εισπράξεις να ανέρχονται γύρω στις €450 χιλ.

«Φέτος η ροή κρατήσεων είναι μειωμένη όχι μόνο στο δήμο Αγίας Νάπας, αλλά και στους άλλους δήμους της περιοχής, επειδή η κύρια αγορά μας είναι η βρετανική», είπε.

Σημείωσε ότι τα χρόνια πριν από την πανδημία οι πολιτικοί γάμοι ξεπερνούσαν τους 1200 το χρόνο.

Η υπεύθυνη πολιτικών γάμων του δήμου Πέγειας Μαρία Γιάγκου, ανέφερε στη StockWatch ότι το 2022 τελέστηκαν 850 πολιτικοί γάμοι και ο δήμος Πέγειας εισέπραξε γύρω στις €500 χιλ.

Διευκρίνισε ότι πέρσι είχαν γίνει και γάμοι που αναβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σημείωσε ότι σημαντικός είναι και ο αριθμός των κρατήσεων για φέτος, αν και πιο αυξημένη είναι η ροή κρατήσεων για το 2024.

Την Πέγεια, είπε, προτιμούν βρετανοί, ισραηλίτες αλλά και ρώσοι.

Το πάγιο τέλος είναι καθορισμένο στα €282 και πέραν αυτού του ποσού, οι δήμοι χρεώνουν τις έξτρα υπηρεσίες που προσφέρουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που έχουν δημιουργήσει για αυτό τον σκοπό.

Η γραμματειακή λειτουργός του δήμου Γερμασόγιας, Παναγιώτα Βαρθολομαίου, ανέφερε στη StockWatch ότι το 2022 τελέστηκαν 421 πολιτικοί γάμοι και η εισροή εσόδων ανήλθε περίπου στις €150 χιλ.

Σύμφωνα με την κ. Βαρθολομαίου η ροή κρατήσεων μέχρι το Πάσχα ήταν ικανοποιητική, ακολούθως όμως, παρατηρείται μια στασιμότητα.

Κύριες αγορές και για το δήμο Γερμασόγιας είναι η Βρετανία, το Ισραήλ αλλά και η Ρωσία.

Της Ηρώς Ευθυμίου