You are here

Ικανοποίηση Σ. Δράκου για υπερψήφιση κανονισμών Αρχής κατά Διαφθοράς

03/12/2022 15:30

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, αναφορικά με την υπερψήφιση νομοσχεδίων που αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

Σε γραπτή της δήλωσε ανέφερε «με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την ομόφωνη υπερψήφιση του συνόλου των νομοσχεδίων που τέθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής και αφορούσαν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως».

Συγκεκριμένα, η κ. Δράκου ανέφερε ότι ψηφίστηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, «δίνοντας πλέον όλα τα εργαλεία στα μέλη της ώστε να ξεκινήσουν την εξέταση παραπόνων και καταγγελιών».

Επιπλέον, ψηφίστηκαν οι κανονισμοί που ενεργοποιούν τον θεσμό της διαμεσολάβησης στις υποθέσεις του Οικογενειακού Δικαίου, ενώ εγκρίθηκε και η αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων  των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα «που γίνεται πράξη», όπως είπε.

«Ευχαριστώ εκ νέου τα πολιτικά κόμματα που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο, τα νομοσχέδια, όλους όσοι με τις απόψεις τους βοήθησαν στην τελική διαμόρφωση των νομοσχεδίων και τέλος τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών», καταλήγει η Υπουργός.