You are here

Κερδοφόρες μπίζνες οι πολιτικοί γάμοι για δήμους

22/05/2022 06:00

Στους πολιτικούς γάμους ποντάρουν οι δήμοι για να αυξήσουν τα έσοδα τους, ειδικά οι παραλιακοί οι οποίοι έχουν διαμορφώσει χώρους σε ειδυλλιακά τοπία με φόντο τη θάλασσα προκειμένου να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικοί προορισμοί.

Με το αζημίωτο βέβαια διότι ανάλογα με τις έξτρα υπηρεσίες οι δήμοι ανεβάζουν και το budget το οποίο είναι καθορισμένο από την Ένωση Δήμων στα €282 για τους ξένους και €128 για τους μόνιμους κατοίκους Κύπρου. Πολλαπλά είναι τα οφέλη για τους δήμους διότι τα ζευγάρια δεν έρχονται μόνα τους, ακολουθούν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι συνδυάζουν και τις διακοπές τους διαμένοντας στα τοπικά ξενοδοχεία.

Στοχεύουν στους 1100 πολιτικούς γάμους  

Στο δήμο Λάρνακας μέχρι στιγμής έχουν τελεστεί 200 πολιτικοί γάμοι ενώ έχουν κλειδώσει ημερομηνία ακόμη 400 ζευγάρια, δήλωσε στη StockWatch ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης.

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι οι 1100 γάμοι το χρόνο συν κάποιοι έξτρα που επιλέγουν το δήμο μας. Το 2021 τελέστηκαν 1021 πολιτικοί γάμοι», επεσήμανε.

Σημείωσε ότι «ψηλά στη λίστα είναι ζευγάρια από το Ισραήλ και το Λίβανο. Οι γάμοι γίνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αλλά και στην παραλία, στο ιστορικό Κάστρο, στους κήπους διάφορων ξενοδοχείων, όπου γενικά επιλέξουν οι νεόνυμφοι».

Μεγάλη ροή κρατήσεων και στο δήμο Αγίας Νάπας

Δυναμικά ξεκίνησαν οι πολιτικοί γάμοι και στο δήμο Αγίας Νάπας καθώς οι κρατήσεις για το 2022 έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1000, δήλωσε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέτος.

Πρόσθεσε εντούτοις ότι μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία είχαν ακυρωθεί γύρω στους 200 γάμους από ζευγάρια από τη Ρωσία και υπενθύμισε ότι προ πανδημίας οι πολιτικοί γάμοι που πραγματοποιούνταν στο δήμο ξεπερνούσαν τους 1200 από διάφορες χώρες όπως Βρετανία, Ισραήλ, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία και άλλες χώρες.

Όσον αφορά τα έσοδα από την τέλεση των πολιτικών γάμων είπε ότι κυμαίνονται περίπου στις €650 χιλ. ετησίως.

Ποντάρει στους 1000 γάμους ο δήμος Πάφου

Στην τέλεση 1000 πολιτικών γάμων ποντάρει και ο δήμος Πάφου καθώς μέχρι σήμερα τέλεσε 228, όπως δήλωσε στη StockWatch, η υπεύθυνη λειτουργός Λία Κωστή, σημειώνοντας ότι «οι μήνες προτίμησης είναι ο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος».

Πρόσθεσε ότι «πέρσι παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας τελέστηκαν στο δήμο Πάφου 589 πολιτικοί γάμοι με την πλειοψηφία να προέρχεται από Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ».

Εξ αναβολής γάμοι κυπρίων στην Πέγεια

Ο δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου, δήλωσε στη StockWatch ότι ήδη έχουν τελεστεί γύρω στους 200 γάμους από την αρχή του χρόνου ενώ ο στόχος για τη χρονιά, η οποία φαίνεται να είναι ανεβασμένη η ζήτηση, είναι η τέλεση 850 πολιτικών γάμων από 650 που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημική κρίση.

Σημείωσε ότι «η πλειοψηφία των ζευγαριών που προτιμούν το δήμο Πέγειας για την τέλεση του γάμου προέρχονται από τη Βρετανία όμως φέτος έχουμε και πολλά ζευγάρια από το Ισραήλ. Επιπλέον είχαμε αρκετά ζευγάρια από τη Ρωσία πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, τώρα δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα συνεχιστεί η ροή αν και υπάρχουν ήδη ακόμη και άλλες κρατήσεις».

Διευκρίνισε ότι αρκετά σημαντικός είναι και ο αριθμός των ζευγαριών από την Κύπρο που παντρεύτηκαν ή έχουν κλείσει ημερομηνία λόγω των συνεχών αναβολών συνεπεία της πανδημίας και κατέληξαν στον πολιτικό γάμο.

Της Ηρώς Ευθυμίου