You are here

ΚΕΒΕ: Αναστολή απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια

04/01/2006 16:59
Παράταση στην προθεσμία Εξασφάλισης της Ειδικής Άδειας για είσοδο στο λιμάνι Λεμεσού για να παρασχεθεί ικανοποιητικός χρόνος στους επηρεαζόμενους να αποταθούν στην Αρχή Αδειών για εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας, ζήτησε από τον Υπουργό Συγκοινωνιών το ΚΕΒΕ. Το Επιμελητήριο θεωρεί ότι δημιουργούνται πολλά προβλήματα από την άρνηση εισόδου στα λιμάνια μεταφορέων Β.

Το ΚΕΒΕ θεωρεί απαραίτητη την παράταση αυτή γιατί το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την εφαρμογή από τις 2 Ιανουαρίου 2006 της σχετικής οδηγίας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών χωρίς να δοθεί στους ενδιαφερόμενους ικανοποιητικός χρόνος να εξασφαλίσουν την αναγκαία άδεια. «Τυχόν επιμονή για άμεση εφαρμογή του νέου Κανονισμού θα προκαλέσει ταλαιπωρία και αναστάτωση στην αγορά ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε αδικαιολόγητες αυξήσεις στα κόμιστρα μεταφοράς των εμπορευμάτων», τονίζει το ΚΕΒΕ.

Το Επιμελητήριο καταλήγοντας σημειώνει ότι θα πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή των μέτρων, και να δοθεί χρόνος σε όλους τους επηρεαζόμενους να αποταθούν στην Αρχή Αδειών για έκδοση της Ειδικής Άδειας και σε περίπτωση μη εξασφάλισης της να προχωρήσουν σε άλλες διευθετήσεις για την εξυπηρέτηση τους.

Σ.Ι.