You are here

ΚΕΒΕ: Εισηγήσεις για απλοποίηση... δημόσιου τομέα

02/06/2006 10:12
Πρακτικές Εισηγήσεις για Απλοποίηση των Διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, παρουσίασε χθες το ΚΕΒΕ κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Θέμα του σεμιναρίου ήταν η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου στην Κύπρο μέσα από τη διαδικασία της μελέτης των επιπτώσεων των νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων και διαδικασιών.

O Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομάτης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσίασε το θέμα: «Πρακτικές Εισηγήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για Απλοποίηση των Διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο κ. Μαυρομάτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργείου να προχωρήσει με τη διοργάνωση του σεμιναρίου, αναφέροντας ότι το ΚΕΒΕ έχει από καιρό επισημάνει την ανάγκη και βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου στον τόπο μας, υποβάλλοντας τις σχετικές του θέσεις τόσο σε σχέση με την ετοιμασία του Εθνικού Προγράμματος της Κύπρου για τη Διαδικασία της Λισσαβόνας, όσο και σε σχέση με την ετοιμασία του Νέου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της χώρας μας για την περίοδο 2007 – 2013.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η απλοποίηση/βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου ιδιαίτερα για τις κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρομάτης παρουσίασε τους κύριους τομείς που έχει εντοπίσει το Επιμελητήριο μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τα μέλη του, στους οποίους η ανάγκη για απλοποιήσεις/βελτιώσεις είναι επιτακτική.

«Οι τομείς αυτοί αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο και γενικά τις διαδικασίες που διέπουν την κτηματαγορά (ακίνητη ιδιοκτησία και ανάπτυξη γης), το εμπόριο ( εισαγωγές-εξαγωγές), τη βιομηχανία τροφίμων, το ξένο εργατικό δυναμικό και τις δημόσιες προσφορές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ, ο κ. Μαυρομάτης παρουσίασε τα βασικά προβλήματα σε κάθε τομέα και προέβηκε σε συγκεκριμένες εισηγήσεις για επίλυση τους μέσω της απλοποίησης/βελτίωσης του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Επιμελητηρίου να συνεισφέρει ουσιαστικά στην όλη προσπάθεια καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχουν ήδη κάνει τα πλείστα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης.

Γ.Χ.