You are here

Κλειστό το ΧΑΚ αύριο

24/06/2019 10:26

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) πληροφορεί τους συντελεστές της Αγοράς και το επενδυτικό κοινό ότι, εν όψει της κήρυξης από το Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019, ως επίσημης Δημόσιας Αργίας λόγω της κηδείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τα γραφεία του ΧΑΚ θα παραμείνουν κλειστά την ημέρα αυτή και κατά συνέπεια δεν θα διεξαχθεί χρηματιστηριακή συνάντηση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα και με τους Κανόνες Συναλλαγών (Κανόνας 5.1), οι χρηματιστηριακές συνεδριάσεις διεξάγονται καθημερινά, εκτός των επίσημων δημόσιων Αργιών.

Συνεπώς, ως αποτέλεσμα, σημειώνεται ότι δεν θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου 2019, ούτε διακανονισμός / εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Στις 26 Ιουνίου 2019 θα διακανονιστούν / εκκαθαριστούν οι συναλλαγές που καταρτίστηκαν στις 21 Ιουνίου 2019. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα αποσταλούν στα Μέλη / Θεματοφύλακες του ΧΑΚ.

Επίσης σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση επενδυτών στο χώρο υποδοχής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σε απογευματινές ώρες, (που για τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιείται κάθε Τρίτη), γι’ αυτήν την εβδομάδα θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.