You are here

ΚΟΠ: Αποκοπή 50% της κρατικής χορηγίας

30/12/2005 13:50

• Οριστική αποκοπή £354 χιλ.

• Σύγχυση για τη συμφωνία


Οριστική φαίνεται να είναι η αποκοπή του 50% της πρώτης δόσης της κρατικής χορηγίας από 17 ποδοσφαιρικά σωματεία ελέω οφειλών τους κατά το 2004 προς το ΦΠΑ. Στα σωματεία θα διανέμονταν £700 χιλ. και τώρα με τα νέα δεδομένα θα δοθούν £346 χιλ. Όπως είναι φυσικό αυτή η απόφαση δημιούργησε δύο στρατόπεδα. Στο πρώτο στρατόπεδο βρίσκονται η ΚΟΠ και τα σωματεία που επικαλούνται συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για αποκοπή των χρημάτων αυτών από τη δεύτερη δόση της κρατικής χορηγίας, η οποία θα ανέρχεται στα £3 εκ. Στην αντίπερα όχθη ΚΟΑ και ΦΠΑ υποστηρίζουν πως η συμφωνία με το ΥΠΟΙΚ προνοεί αποκοπή των χρημάτων αυτών με τον τρόπο που γίνεται τώρα, δηλαδή από την πρώτη δόση της κρατικής χορηγίας.

Οι διοικούντες των πλείστων σωματείων δηλώνουν πως πιάστηκαν εξ απροόπτου από αυτή την εξέλιξη και τονίζουν τα προβλήματα που θα προκύψουν σε σχέση με την υλοποίηση του προϋπολογισμού τους. Άλλοι παράγοντες δε κάνουν σκέψεις να αποχωρήσουν από τα διοικητικά της ομάδας τους λόγω του μεγάλου οικονομικού φόρτου.

Τονίζεται πάντως από τον ΚΟΑ ότι οι οφειλές των σωματείων προς το ΦΠΑ ποικίλουν. «Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποια σωματεία χρωστούν περισσότερα από ότι το μερίδιο που τους αναλογεί. Στον ΚΟΑ υπάρχουν μηχανισμοί για να μην αδικηθεί κανένα σωματείο και ήδη κάναμε κάποιες σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Του Σωκράτη Ιωακείμ