You are here

Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για πυρηνικό σταθμό Άκιουγιου

10/03/2023 15:57

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κυπριακή Αντιπυρηνική  Πλατφόρμα, για τoν κίνδυνο που απειλεί ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου, από τον πυρηνικό σταθμό Άκιουγιου, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τον Οκτώβριο του 2023, στα παράλια της Τουρκίας.

Όπως τονίζεται, η Κυπριακή Αντιπυρηνική Πλατφόρμα, με μέλη από όλη την Κύπρο, έχει επικεντρώσει εδώ και καιρό όλες τις προσπάθειές της για ευαισθητοποίηση των κυπρίων δίνοντας έμφαση στη μεγάλη πιθανότητα ενός σεισμού και τις επιπτώσεις του στον πυρηνικό εργοστάσιο Άκιουγιου.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να ασκήσουμε πίεση στην τουρκική κυβέρνηση να εξετάσει τον υψηλό κίνδυνο τόσο για τον λαό της, όσο και για τους λαούς στις γειτονικές χώρες και να τερματίσει τα σχέδιά της».

Η Κυπριακή Αντιπυρηνική Πλατφόρμα καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα, τις επιστημονικές και  περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών να ενώσουν τις προσπάθειές τους και να ασκήσουν πίεση στην τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει τα σχέδιά της για τον πυρηνικό σταθμό Άκιουγιου.

Παράλληλα καταγγέλλουν και την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο, από την ίδια κατασκευάστρια εταιρεία Rosatom.