You are here

Λάβρος ο Γ. Εισαγγελέας κατά «ομάδας στήριξης ελεγκτή»

09/12/2022 09:58

Άστραψε και βρόντηξε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης στην επιστολή του, καταπέλτης, προς τους διαχειριστές της «ομάδας στήριξης γενικού ελεγκτή» τους οποίους κάλεσε να κατεβάσουν από το portal τους στο Facebook  ύβρεις και απειλές σε βάρος αξιωματούχων του κράτους.

Ο Γεν. Εισαγγελέας, υπέδειξε προς τους διαχειριστές της «ομάδας» πως η προστασία των θεσμών και των αξιωματούχων που υπηρετούν αυτό το κράτος, δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε συμπεριφορές που αποτελούν ύβρεις, απειλές και επιθέσεις εναντίον της τιμής, της αξιοπρέπειας και της σωματικής ακμαιότητας προσώπων»

Η επιστολή, έχει ημερομηνία 26 Οκτωβρίου.

Η «ομάδα» κάτω από την πίεση της προειδοποίησης του Γενικού Εισαγγελέα ότι θα ενεργοποιούσε όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο περιλαμβανομένων και καταγγελιών στην αστυνομία «για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων, όπως διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, απειλή, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας» προχώρησε και κατέβασε αναρτήσεις που περιείχαν υβριστικό περιεχόμενο».

Ο Γεν. Εισαγγελέας είχε δώσει στην «ομάδα» προθεσμία 24 ωρών για τη διαγραφή όλων των υβριστικών αναρτήσεων που αφορούσαν  στους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, ανεξάρτητους αξιωματούχους και άλλες προσωπικότητες, επώνυμες και μη.

 Ο Γ.Σαββίδης, επισύναψε στην επιστολή του προς τους διαχειριστές, τις ύβρεις εναντίον του ιδίου και του Βοηθού Γεν. Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη όπως επίσης και εναντίον θεσμών και άλλων αξιωματούχων, τις οποίες χαρακτήρισε «κολάσιμες αναρτήσεις» που άπτονται «σοβαρότατων αδικημάτων».

Παρατήρησε ότι από μία απλή ανάγνωση των αναρτήσεων προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως αυτές δεν συνάδουν με τους λόγους που οδήγησαν στη σύσταση της εν λόγω «ομάδας στήριξης γενικού ελεγκτή» και ούτε έχουν σχέση με το έργο του ελεγκτή.

«Αντίθετα τα όσα καταγράφονται αφορούν απειλές κατά της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας ατόμων, ύβρεις και δυσφημιστικά σχόλια εναντίον τρίτων προσώπων», προστίθεται στην επιστολή.

Ο Γεν.  Εισαγγελέας επισυνάπτει ενδεικτικά στην επιστολή του αναρτήσεις υβριστικού περιεχόμενου εναντίον του ίδιου και του Σ. Αγγελίδη, όπως:

«Ένα ττοπούζι που θέλετε ούλλοι σας αλήτες» «σφαίρα πας την κκελέ να κατεβεί ο νους του κόπρου», «κρέμμασμα στην πλατεία ελευθερίας. Αυτό τους αξίζει όλους», «κρέμασμα σε δημόσιο χώρο» «απατεώνες» «ρουφιάνοι», «λαμόγια» «κοπρόσκυλα» «κλέφτες» «προδότες».

Η Νομική Υπηρεσία δεν σταματά εδώ

Σύμφωνα με πληροφορίες της  StockWatch, η Νομική Υπηρεσία δεν προτίθεται να περιορίσει την αντίδραση στα μέτρα που ήδη έλαβε εναντίον της «ομάδας στήριξης γενικού ελεγκτή».

Η άποψη που επικρατεί διάχυτη στη Νομική Υπηρεσία και στhν Προεδρία, είναι ότι ο Γεν. Ελεγκτής θα μπορούσε να παρέμβει και να ζητήσει από την ομάδα να μην χρησιμοποιεί το όνομα του από τη στιγμή που στη σελίδα της «ομάδας» στο Facebook  , παρελαύνουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και ύβρεις εναντίον αξιωματούχων του κράτους.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης όταν κλήθηκε πρόσφατα  να παρέμβει για να σταματήσει το υβρεολόγιο που χρησιμοποιούσαν οι friends  της «ομάδας» εναντίον της Μύρνας Παττίχη, (σύζυγος του ιδιοκτήτη του Φιλελεύθερου Ν. Παττίχη), απάντησε πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την «ομάδα» και ούτε μπορεί να ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Ο Ν. Αναστασιάδης παρέλαβε πριν από λίγες μέρες την τελευταία ετήσια έκθεση του Γεν. Ελεγκτή, ως ΠτΔ.

Στις αντιφωνήσεις τους, Αναστασιάδης και Μιχαηλίδης, παραδέχθηκαν ότι στις μεταξύ τους σχέσεις υπήρξαν σκαμπανεβάσματα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια των θεμάτων.

«Όχι ως προς την αυστηρότητα του ελέγχου, αλλά ως προς, είτε διαρροές, είτε ευρήματα, είτε πολλές φορές στην προσήλωση με αυστηρότητα στο γράμμα του νόμου που προκαλεί ανελαστικότητα με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκαλούνται  ζημιογόνες για τα δημόσια οικονομικά συνέπειες και να προκύπτει κωλυσιεργία και μεταφοράς των ευθυνών στους υπουργούς».

Η επιστολή είδε το φως  της δημοσιότητας στον Reporter.

Του Λεύκου Χρίστου