You are here

Λύσεις εντός δύο μηνών για ΟΕΔΑ Πεντακώμου

02/05/2023 11:59

Μελέτη για τρόπους επίλυσης των προβλημάτων στη λειτουργία της μονάδας ΟΕΔΑ στο Πεντάκωμο πρόκειται να εκπονήσει και να παρουσιάσει η ανάδοχος εταιρεία εντός των επόμενων δύο μηνών. Αυτό προέκυψε κατά την πρόσφατη συνάντηση που έγινε με την εταιρεία στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπως ενημέρωσε το ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Υπουργείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 28 Απριλίου, με την παρουσία του ιδιοκτήτη της ανάδοχου εταιρείας, μαζί με τους συνεταίρους της από τον Καναδά.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Ανδρέας Γρηγορίου, στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, η μονάδα στο Πεντάκωμο έχει αποτύχει να λειτουργήσει σωστά εξ αρχής. Ο κ. Γρηγορίου έκανε λόγο για αποτυχία της αναδόχου εταιρείας να κάνει σωστή μελέτη, στο πλαίσιο του συμβολαίου σχεδιασμού και κατασκευής (design and build).

Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέα μελέτη στο Υπουργείο εντός δύο μηνών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν οι δύο πλευρές για να εξευρεθούν τρόποι αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της μονάδας.