You are here

Μετά τις 20 Νοεμβρίου οι προτάσεις για διαφθορά

12/11/2020 13:41

Το προσχέδιο της δέσμης μέτρων που ετοίμασε η Κυβέρνηση για καταπολέμησης της διαφθοράς έχει αποσταλεί και στα πολιτικά κόμματα και αναμένονται οι θέσεις τους μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, ώστε να γίνει η παρουσίαση της δέσμης προτάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας σημειώνει ότι «το προσχέδιο της δέσμης μέτρων που ετοίμασε η Κυβέρνηση για περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λογοδοσίας, διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς, σε συνέχεια και των συσκέψεων με θεσμικούς παράγοντες και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, έχει αποσταλεί, μεταξύ άλλων, και στα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να υποβάλουν και τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις».
 
«Κατόπιν συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να δοθεί μικρή χρονική παράταση για την υποβολή των προτάσεων τους, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εν λόγω προτάσεων, έχει καθοριστεί η 20ή Νοεμβρίου 2020», αναφέρει.
 
Ο κ. Σεντώνας αναφέρει ότι, «κατά συνέπεια, η παρουσίαση της υπό αναφορά δέσμης προτάσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει χώρα, αφού υποβληθούν και οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων».