You are here

Νέα διαδικτυακή Πύλη για τη Στατιστική Υπηρεσία

27/10/2021 16:56

Τη λειτουργία της νέας διαδικτυακής της Πύλης, από την 1η Νοεμβρίου, 2021, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Η λειτουργία νέας Πύλης για την επίσημη στατιστική πληροφόρηση του κοινού υλοποιείται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο παροχής στατιστικής πληροφόρησης υψηλής ποιότητας και αναβάθμισης του στατιστικού προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψη τα κατά καιρούς σχόλια και εισηγήσεις των χρηστών.
 
Προσθέτει ότι η νέα Πύλη θα είναι προσβάσιμη από την υφιστάμενη διεύθυνση του ιστότοπου της ΣΥ (www.cystat.gov.cy) και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία στους χρήστες σε ένα φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, η νέα Πύλη θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες για δημιουργία πινάκων δεδομένων και γραφικών παραστάσεων μέσω της online βάσης δεδομένων της ΣΥ, CYSTAT-DB, για χρήση API για μηχαναγνώσιμα στοιχεία (μέσω CYSTAT-DB), για φιλική πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών, για αποτελεσματική αναζήτηση μέσω της αναβαθμισμένης μηχανής αναζήτησης, για πρόσβαση σε μεθοδολογικές πληροφορίες για τις έρευνες/εργασίες της ΣΥ και για πρόσβαση σε γραφικές απεικονίσεις (infographics).
 
Επίσης, η νέα Πύλη της Στατιστικής Υπηρεσίας θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες για πρόσβαση σε προκαθορισμένους πίνακες στοιχείων, εκδόσεις, ερωτηματολόγια ερευνών και εκθέσεις ποιότητας / μεταδεδομένων, με τη δυνατότητα χρήσης φίλτρων και  για επικοινωνία για υποβολή αιτημάτων, εισηγήσεων και παραπόνων μέσω της Πύλης, με τη χρήση ηλεκτρονικών φορμών επικοινωνίας (Γενικές Πληροφορίες, Παράπονα, Εισηγήσεις, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, Κέντρο Υποστήριξης Δεδομένων ΕΕ, Παροχή Δεδομένων για Ερευνητικούς Σκοπούς - Μικροδεδομένα).
 
Επιπλέον, η νέα Πύλη της παρέχει τη δυνατότητα για ενσωμάτωση του ημερολογίου ανακοινώσεων στα προσωπικά ηλεκτρονικά ημερολόγια μέσω της υπηρεσίας iCalendar και για λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων σχετικά με τη δημοσίευση στατιστικών μέσω της Υπηρεσίας Ειδοποίησης (Alert).
 
Τέλος, η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι, οι υφιστάμενοι εγγεγραμμένοι χρήστες στον ιστότοπο της ΣΥ, θα πρέπει να κάνουν επανεγγραφή στη νέα Πύλη, για να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της εν λόγω υπηρεσίας.