You are here

Νεκρός ο Αρχηγός της ΕΦ (1)

10/07/2002 08:00
Ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς κατέπεσε σήμερα το πρωί κοντά στα Κούκλια της Πάφου και 3-4 χιλιόμετρα μακριά από τη βάση "Ανδρέας Παπανδρέου." Και οι πέντε επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Μεταξύ αυτών και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης.

Εκτός από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, νεκροί είναι επίσης ο Διοικητής της Αεροπορίας, Ταξίαρχος Στέλιος Δεμένεγας, ο Υποπλοίαρχος Νίκος Γεωργίου και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου, Σμηναγός Πάρις Αθανασιάδης και Υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το τραγικό δυστύχημα συνέβη όταν το ελικόπτερο, πετώντας από τη Λακατάμεια προς την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου", στις 4:20 σήμερα το πρωί, κατέπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Διαρίζου, παρά το χωριό Κούκλια της Πάφου.

Λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης μετέβη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος ανέφερε τα εξής:

"Ο Υπουργός Αμυνας με βαθιά θλίψη και οδύνη ανακοινώνει το θάνατο του Αρχηγού της ΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, του Διοικητού Αεροπορίας Ταξίαρχου Δεμένεγα Στέλιου, του Υποπλοίαρχου Γεώργιου Νίκου και των δύο χειριστών Σμηναγού Αθανασιάδη Πάρι και Υποσμήναγου Σιακαλλή Μιχάλη.

Ολοι επέβαιναν ελικοπτέρου το οποίο κατά τη διάρκεια νυκτερινής άσκησης τη ΕΦ κατέπεσε και συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών Πάφου την 0420 της 10ης Ιουλίου 2002.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος επισκέφθηκε το ΓΕΕΦ όπου του έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Αμυνας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους των θυμάτων. Τα αίτια της πτώσης διερευνώνται".