You are here

Νοέμβριο το πόρισμα για χειρισμούς αστυνομίας στην υπόθεση Μεταξά

10/10/2019 16:11

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για τους χειρισμούς της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα σε σχέση με την υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας έχει διορίσει τρεις ποινικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή ποινικής και πειθαρχικής ανάκρισης με σκοπό να καταδειχθεί ποιοι ενεπλάκησαν και ποιο ρόλο διαδραμάτισαν στην υπόθεση και αν επέδειξαν και σε ποιο βαθμό ολιγωρία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πρόκειται για μέλος της Αρχής και δικηγόρο Άθω Κανναουρίδη, καθώς επίσης και τους δικηγόρους Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδα Χατζηπέτρου, οι οποίοι διεξάγουν τις σχετικές έρευνες υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Αρχής Ανδρέα Πασχαλίδη.

Σημειώνεται ότι η τριμελής ανακριτική ομάδα ζήτησε και έλαβε παράταση για άλλους τρεις μήνες λόγω του τεράστιου ανακριτικού έργου και αναμένεται ότι εντός Νοεμβρίου η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι οι έρευνες προχωρούν κανονικά και έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του ανακριτικού έργου, προσθέτοντας ότι το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει τεθεί.

 Ο κ. Πασχαλίδης επανέλαβε ότι αν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα βρίσκεται το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη.

Το πόρισμα των ανακριτών θα υποβληθεί προς την Αρχή, η οποία αφού το μελετήσει θα το αποστείλει, μαζί με τις δικές της εισηγήσεις, στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη απόφασης.