You are here

Ο Δ. Στυλιανίδης θα ερευνήσει την επιχείρηση – φιάσκο

24/09/2002 15:08
Στο διορισμό του Δημητράκη Στυλιανίδη, πρώην προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου προχώρησε πριν από λίγο το Υπουργικό Συμβούλιο, για διερεύνηση της πρόσφατης αστυνομικής επιχείρησης – φιάσκο για τη συλλογή τεκμηρίων για τα συναρμολογημένα αυτοκίνητα.

Η απόφαση λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρία του Σώματος, το οποίο συνήλθε στις 1.00 μ.μ.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης μετέβη το πρωί στο Προεδρικό, ωστόσο ζητήθηκε από τα ΜΜΕ να απομακρυνθούν από την είσοδο, ενώ εξερχόμενος δεν προέβη σε καμία δήλωση. Πάντως, πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να παραταθεί η θητεία του κ. Αγγελίδη, η οποία λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Εισαγγελία μελετά το ενδεχόμενο ανάθεσης σε ιδιώτες, του ελέγχου των εισαχθέντων πολυτελών αυτοκινήτων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συναρμολογηθεί στη Κύπρο. Όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, πρόκειται για εκατοντάδες αυτοκίνητα, για τα οποία απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την εξέταση τους από τους τεχνικούς της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Το Τμήμα Τελωνείων δηλώνει ότι δεν μπορούν αν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και δεν μπορούν να υπολογισθούν οι απώλειες από την αποφυγή καταβολής των νομίμων δασμών που έπρεπε να πληρωθούν, από την εισαγωγή των πολυτελών αυτοκινήτων.

Του Κυριάκου Κυριακίδη