You are here

Πάφου: Εκκλησιαστικό κτηματολόγιο

26/03/2004 12:20
Εκκλησιαστικό κτηματολόγιο έχει δημιουργήσει η Εκκλησία της Κύπρου για νοικοκύρεμα της περιουσία της. Αυτό απεκάλυψε το πρωί σε δηλώσεις ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει πού βρίσκεται η διαδικασία που αφορά τις ατασθαλίες στην εκκλησιαστική περιουσία.

Ο Μητροπολίτης Πάφου εξήγησε ότι σκοπός της δημιουργίας εκκλησιαστικού κτηματολογίου είναι για να καταγράφεται η εκκλησιαστική γη, ανά τεμάχιο με την αξία της, ώστε, όπως είπε, να μπορεί κανείς εύκολα να γνωρίζει τι κατέχει η Εκκλησία και τι όχι.

Σε ό,τι αφορά τα κληροδοτήματα, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως όπου διαπιστωθεί ολιγωρία θα δημιουργηθούν νέα συμβούλια, τα οποία θα καταβάλουν τα χρήματα σε ειδικούς λογαριασμούς. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες, που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία, έχουν ολοκληρωθεί και η Εκκλησία βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης πορισμάτων. Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι οι έρευνες που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία θα συνεχισθούν, εάν διαπιστωθούν επιπλέον προβλήματα, από το Ελεγκτικό Τμήμα της Αρχιεπισκοπής, σημειώνοντας παράλληλα ότι εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι που θα προστατεύουν την Εκκλησία από το να πέσει θύμα ξανά κάποιων επιτήδειων.

Λ.Χ.