You are here

ΠΕΟ: Εντείνει τις πιέσεις για συμφωνία πλαίσιο και αγορά υπηρεσιών

20/04/2018 15:54

Τα πολύ σοβαρά θέματα της ολοκλήρωσης και εφαρμογής της συμπληρωματικής συμφωνίας πλαίσιο και της αγοράς υπηρεσιών, συζήτησε σήμερα σε συνεδρία της η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντεχνίας, για το θέμα της συμπληρωματικής συμφωνίας πλαίσιο αποφάσισε να εντείνει τις πιέσεις της ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο διάλογος με την κυβέρνηση ώστε να επέλθει συμφωνία για το περιθώριο του ποσοστού 2% για την σύμβαση 2017-2018, το οποίο πρέπει να αποδοθεί με την επιστροφή μέρους των αποκοπών.
 
Επίσης, για να αρχίσει η συζήτηση για να συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα επιστροφής όλων των αποκοπών, να συμφωνηθεί η δημιουργία ταμείου προνοίας για τους νεοεισερχόμενους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους και να συμφωνηθούν ολοκληρωμένα οι όροι εργοδότησης και τα ωφελήματα των αορίστου χρόνου.

Για το θέμα της αγοράς υπηρεσιών έγινε ολοκληρωμένη συζήτηση για όλες τις περιπτώσεις στη τοπική αυτοδιοίκηση και ημικρατικούς οργανισμούς που επιχειρείται η ανάθεση σε ιδιώτες με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών διάφορων εργασιών, καθώς επίσης και η αντικατάσταση της μίσθωσης εργασίας για υπαλληλικές θέσεις με "δήθεν αυτοεργαζόμενους".

Η Κεντρική Γραμματεία καλεί τους οργανισμούς να προχωρήσουν στην πλήρωση όλων των θέσεων για μόνιμες ανάγκες και επιβεβαίωσε τη θέσης της ότι θα συνεχίσει να αντιδρά σε κάθε περίπτωση που επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η μίσθωση εργασίας και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Καταλήγοντας, αναφέρει πως ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ δεν θα ανεχθεί επίσης σε καμιά περίπτωση να παραβιάζονται οι συλλογικές συμβάσεις.