You are here

Περισσότερα sms για προμήθεια αγαθών

14/01/2021 10:47

Για προμήθεια αγαθών έστειλαν οι περισσότεροι Κύπριοι sms χθες, Τετάρτη, με το σύνολο των αιτημάτων που εγκρίθηκαν να ανέρχεται σε 311.400.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι πολίτες αιτήθηκαν κατ’ εξαίρεση διακίνηση με sms, χθες ήταν για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης (επιλογή 2). Δεύτερη επίκληση της κατ΄ εξαίρεση διακίνησης ήταν της επιλογής 8 για άλλους σκοπούς και τρίτη ήταν η φυσική ή ατομική άθληση (επιλογή 6).

Κατά την 13η Ιανουαρίου, με βάση τα στοιχεία που κοινοποίησε το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, απεστάλησαν συνολικά 335.594 sms με αιτήματα διακίνησης εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 315.586. Από αυτά εγκρίθηκαν τα 311.400.

Η κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση προσώπων, μέσω της αποστολής μηνύματος SMS περιορίζεται σε δύο φόρες την ημέρα και σε αυτή υποχρεούνται άτομα κάτω των 65 ετών.

Σημειώνεται ότι οι λόγοι μη έγκρισης αιτήματος διακίνησης είναι η λανθασμένη δομή του μηνύματος, ή η ώρα για την οποία γίνεται το αίτημα διακινήσεις, δηλαδή να μην εμπίπτει στις ώρες που επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση διακίνηση, και η υπέρβαση των 2 επιτρεπόμενων διακινήσεων με sms.

Για μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού (επιλογή 1), τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 31.122.

Για μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, περιλαμβανομένου και του take away (επιλογή 2) τα sms που εγκρίθηκαν ανήλθαν σε 124.653.

Για μετάβαση σε τράπεζα (επιλογή 3) τα εγκεκριμένα sms ήταν 5.086.

Για απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης (επιλογή 4) τα sms που εγκρίθηκαν ήταν 5.181.

Για διακίνηση προς παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (επιλογή 5) τα εγκεκριμένα sms ανήλθαν σε 22.454.

Για μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση (επιλογή 6) τα sms ανήλθαν στα 59.752.

Για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) (επιλογή 7) ανήλθαν στις 1.233.

Τέλος για οποιοδήποτε άλλο σκοπό (επιλογή 8) την Τρίτη τα sms ήταν 61.919.