You are here

Πινγκ πονγκ tweet πρώην υπουργών

20/01/2021 16:34

Σε ένα πινγκ πονγκ δηλώσεων – αντιπαράθεσης μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης έχουν επιδοθεί δύο πρώην υπουργοί, αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και τον τέως υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Με αφορμή την χθεσινή κατάθεση του Χάρη Γεωργιάδη στην Ερευνητική Επιτροπή, ο Σωκράτης Χάσικος αναφερόμενος στον τέως ΥΠΟΙΚ «τουίταρε» πριν το μεσημέρι το εξής:

«Τούτα τα «εγώ εν Τζίαι» στην Επιτροπή, για όλα φταίει ο Χασικος ....αλλού.

Τον καιρό που το κράτος δεν είχε «μια» και ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και του μνημονίου με μοναδικό έσοδο τις πολιτογραφήσεις μην το ξεχνάς.

Εγώ αναλαμβάνω τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν».

Αργότερα απάντησε στον Χάσικο ο Χάρης Γεωργιάδης με δικό του tweet και με σαφείς αιχμές: «επειδή εγώ παρουσιάστηκα σε ανοικτή ακρόαση στην Επιτροπή και δημοσίως ανέλαβα τις ευθύνες μου, ενώ εσύ έκανες μια κλειστή τηλεδιάσκεψη, ζήτα και δώσε τα πρακτικά της δικής σου εμφάνισης στη δημοσιότητα, παρά να κάνεις τον «μάγκα» από το tweeter».

Στη συνέχεια ο τέως ΥΠΟΙΚ απέσυρε το πιο πάνω tweet, αντικαθιστώντας το με το εξής: «Λάθος μου που απάντησα στον Χάσικο. Διαγράφω. Η Επιτροπή θα μπορούσε, βέβαια, να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά για όλες τις εμφανίσεις που έχουν προηγηθεί».

Προηγουμένως ανταπάντησε όμως ο Χάσικος: «Η κατάθεση μου στην ερευνητική επιτροπή έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης από επιλογή της επιτροπής και όχι δική μου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, είναι θέμα δικό της». .