You are here

Πρόεδρος: Υπερβαίνει τις εξουσίες του ο ελεγκτής

29/05/2020 21:20

Λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του γενικού ελεγκτή και ενέργειες που ξεπερνούν τα όρια των εξουσιών του, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στο OMEGA.

Απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σημειώνει ότι δεν μπορεί ο γενικός ελεγκτής να υποκαθιστά τον γενικό εισαγγελέα και ότι δεν μπορεί να μετατρέπεται σε κυβερνήτη ή σε συγκυβερνήτη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε υπέρβαση εξουσιών από πλευράς γενικού ελεγκτή, ενώ αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων σημείωσε ότι θα μπορούσε να ενημερώνεται εκ των υστέρων όπως και η βουλή, κάτι το οποίο το έχει αναφέρει και στον ίδιο τον γενικό ελεγκτή.

«Είναι άλλη η εκ των προτέρων παρουσία και συναίνεση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «γνωρίζω όπου συμμετέχει ως παρατηρητής ή με άλλη ιδιότητα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω επιτροπές».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε παράλληλα, λόγο για προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος λόγω άκαιρων παρεμβάσεων του ελεγκτή.

Υπέδειξε ακόμα, ότι ο κ. Μιχαηλίδης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται, προσθέτοντας ότι ανακοινώσεις του ταυτίζονται με συγκεκριμένο κόμμα και σημείωσε πως ο γενικός εισαγγελέας θα έπρεπε να υποδείξει στον γενικό ελεγκτή μέχρι που φθάνουν τα όρια των εξουσιών του.