You are here

Προειδοποιήσεις ΕΚ για παράνομες ιστοσελίδες

24/05/2019 11:52

Προειδοποιήσεις προς το κοινό για παράνομες ιστοσελίδες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών δίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, o διαδικτυακός τόπος apextradeoption.com, δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.

«Στον πιο πάνω αναφερόμενο διαδικτυακό τόπο, αναφέρεται το όνομα και ο αριθμός άδειας της πρώην Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών B.O. Tradefinancials Ltd (αρ. άδειας 216/13). Η ΕΚ θα ήθελε να επισημάνει ότι, στις 25.6.2018, αποφάσισε να ανακαλέσει στο σύνολο την άδεια λειτουργίας της Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών με αριθμό 216/13 της εταιρείας B.O. Tradefinancials Ltd», σημειώνεται.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι o διαδικτυακός τόπος www.jfdmtech.com, δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.

«Πληροφορίες μέσα στον πιο πάνω αναφερόμενο διαδικτυακό τόπο, οι οποίες αφήνουν να νοηθεί ότι αυτός ανήκει ή σχετίζεται με την Κυπριακή Επιχείρηση Επενδυτικών Υπηρεσιών JFD Group Ltd (Αρ. άδειας 150/11), είναι παραπλανητικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζεται.

Για τον διαδικτυακό τόπο www.finmarket.trade, αναφέρεται ότι δεν ανήκει σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017.

Σε άλλη ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι oι πιο κάτω διαδικτυακοί τόποι δεν ανήκουν σε οντότητα η οποία κατέχει άδεια λειτουργίας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών ή/και την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, όπως προνοείται στο άρθρο 5 του νόμου Ν. 87(Ι)/2017:

www.prcforex.com

bitgoldenfx.com

fxcryptocoin.com

lincensetrade.com

Η ΕΚ προτρέπει το επενδυτικό κοινό όπως προτού συνεργαστεί με επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, να ανατρέχει στο διαδικτυακό της τόπο (www.cysec.gov.cy), για να βεβαιώνεται ως προς τα πρόσωπα που κατέχουν άδεια για να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες ή/και να ασκούν επενδυτικές δραστηριότητες.