You are here

Προς έγκριση από υπουργικό το ΓεΣΥ

05/10/2016 07:23
Tα δύο νομοσχέδια του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων, θα τεθούν και θα εγκριθούν κατά την επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου στο υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Λατσιών, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι μπορεί να έχουν γίνει βήματα προόδου, όμως «εκεί που υστερήσαμε ήταν στον τομέα της υγείας».

Εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός πως ύστερα από δύο περίπου δεκαετίες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ «με μια πρωτόγνωρη συναντίληψη οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε αποφασίσει και προχωρούμε». Όπως είπε, στο ερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα εγκριθούν τα δύο νομοσχέδια, ώστε «το συντομότερο δυνατόν να ανταποκριθεί το κράτος στις υποχρεώσεις του έναντι του πολίτη».

Αναφερόμενος στο υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας, είπε ότι εντάσσεται στα πλαίσια της υποχρέωσης του κράτους για τη δημιουργία περιφερειακών κέντρων πρωτοβάθμιας ιατρικής, ώστε να αποσυμφορηθούν τα γενικά νοσοκομεία, συμβάλλοντας στην αυτονόμηση τους, αλλά και για να παρέχονται άμεσα ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι το ιατρικό κέντρο δεν θα καλύψει μόνο τα Λατσιά, αλλά και τη γύρω περιοχή και συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν μεθοδικά για το έργο.