You are here

Προς ενίσχυση η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου

18/01/2021 22:54

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των εξαγγελιών για πάταξη της διαφθοράς, θα περιλάβει την πρότασή της για ενίσχυση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου στα Υπουργεία, αλλά και της ίδιας της υπηρεσίας, αναφέρει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.
 
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αναφορικά με τις εισηγήσεις της στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, η Υπηρεσία στις 6/11/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους φορείς για την πάταξη της διαφθοράς.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε και τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης των μονάδων ελέγχου στα Υπουργεία καθώς και της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου», αναφέρει η Υπηρεσία, προσθέτοντας πως στη συγεκριμένη σύσκεψη ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, που ήταν παρόντες, να ετοιμάσουν πρόταση για το θέμα.  
 
Σημειώνει ακόμη ότι η πρόταση συντάχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και κατατέθηκε στις 16/11/2020. 

«Η Κυβέρνηση, όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στους σχεδιασμούς της, θα συμπεριλάβει στα μέτρα που θα εξαγγείλει κατά της διαφθοράς, την πρόταση για ενίσχυση των μονάδων ελέγχου, καθώς και της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου», καταλήγει η Υπηρεσία.