You are here

Προς συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών Δήμων

29/08/2012 13:00
Το 23% αγγίζουν οι περικοπές προς τους Δήμους σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Σάββα Βέργα, ο οποίος δήλωσε ότι γίνονται διάφορες σκέψεις προς αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, όπως συμπλεγματοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Βέργας ανέφερε ότι «η Κύπρος αντιμετωπίζει αυξανόμενη δυσκολία στη χρηματοδότηση των δήμων της με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

Τα 2/3 των δήμων, πρόσθεσε ο κ. Βέργας, αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και στην καταβολή μισθών. Ανέφερε, επίσης, ότι όλοι οι δήμοι έχουν περιορίσει τα λειτουργικά τους έξοδα και κάνουν λιτή διαχείριση των οικονομικών τους σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Όπως ανέφερε, «υπήρξε και η κατάργηση του επαγγελματικού φόρου, χωρίς να δοθεί ως αντιστάθμισμα όπως είχε συμφωνηθεί, το σχετικό κονδύλι από την κυβέρνηση, που άγγιξε περίπου το 20,9%».

Ο κ. Βέργας σημείωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή η Ένωση Δήμων θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για συζήτηση της κατάστασης.

«Εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη, τότε στις 17 του Σεπτέμβρη θα προχωρήσουμε σε έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα συζητήσουμε τα προβλήματα και θα λάβουμε αποφάσεις», είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Βέργας ανέφερε ότι γίνονται σκέψεις για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών των Δήμων και ιδιωτικοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.