You are here

Πρωτόκολλο συνεργασίας με Συρία

12/06/2007 11:31
Πρωτόκολλο συνεργασίας στους τομείς οικονομίας, εμπορίου, βιομηχανίας, τουρισμού, τελωνείων, φορολογίας, τραπεζών, εμπορικής ναυτιλίας, αερομεταφορών και οδικών μεταφορών υπέγραψαν Κύπρος και Συρία.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψε από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος ηγήθηκε της κυπριακής αντιπροσωπείας της 5ης Συνόδου της Κυπρο - Συριακής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνολογική και Βιομηχανική Συνεργασία. Από συριακής πλευράς, το Πρωτόκολλο υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου Amer Husni Lutfi, ο οποίος ηγήθηκε της συριακής αντιπροσωπείας.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής ανασκοπήθηκε η συνεργασία που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα στους διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών και μελετήθηκαν τρόποι και μέσα με τα οποία οι υφιστάμενοι δεσμοί φιλίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα μπορούσαν να προωθηθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω.

Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Οικονομικών είχε επίσης συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας και υπέγραψε τη Συμφωνία για Προώθηση και Προστασία των Επενδύσεων και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στους σημαντικούς τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Γ.Χ.