You are here

Πρόβλημα στον «αέρα»... αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά

18/07/2002 15:58
Στη πτήση της Eurocypria ECA 951 Χανιά - Λάρνακα

Πρόβλημα σε αεροσκάφος της Eurocypria παρουσιάστηκε 15 λεπτά μετά την απογείωση του από τα Χανιά της Κρήτης με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροσκάφος (ECA 951) εκτελούσε ναυλωμένη πτήση από την εταιρία «Λούης» (με βάση συμβόλαιο που η εταιρία συνήψε με τη θυγατρική εταιρία των ΚΑ) και στο οποίο επέβαιναν 135 επιβάτες (και πλήρωμα) στην καταπληκτική τους πλειοψηφία κύπριοι τουρίστες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανίων στις 10.10 π.μ. και λίγο μετά, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τους επιβάτες ότι παρατηρήθηκε πρόβλημα και το αεροσκάφος θα επέστρεφε στα Χανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν «τα ειδικά Τμήματα Μηχανικών και Επιχειρήσεων» της Eurocypria το πρόβλημα οφείλεται «σε μικρή διαρροή υγρού σε ένα από τα συστήματα κλιματισμού του αεροπλάνου», τεχνική βλάβη η οποία χαρακτηρίζεται μέσα από την ανακοίνωση ως «ασήμαντη», ενώ προστίθεται ότι δεν επηρέασε κανένα από τα ζωτικά όργανα του αεροπλάνου «και σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε οποιοδήποτε κίνδυνο για την ασφάλεια της πτήσης».

Όπως πληροφορείται η Stockwatch, το αεροσκάφος αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Χανίων, από στιγμή σε στιγμή με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ κάποιοι επιβάτες που έχουν αρνηθεί να επιβιβαστούν σε αυτό θα επιστρέψουν αργότερα με άλλη πτήση.

Στην ανακοίνωση πάντως, που εξέδωσε η Eurocypria, τονίζεται ότι ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του αεροπλάνου, όπως και οι αρχές του αεροδρομίου των Χανίων, χειρίστηκαν το θέμα με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα στη βάση των καθορισμένων διεθνών διαδικασιών.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελή, με δήλωση του στη «SW» διαβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την «αυστηρότατη προσήλωση» του κρατικού αερομεταφορέα και της θυγατρικής του εταιρίας, «στην υπ’ αριθμό ένα προτεραιότητα» που είναι η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών. Ένας τομέας για τον οποίο το Συγκρότημα, όπως επισημαίνεται εξάλλου στην ανακοίνωση της Eurocypria «τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης».

Του Κυριάκου Κυριακίδη