You are here

ΠτΔ: Σφίγγει ζωνάρια στους υπουργούς για λιμουζίνες

17/03/2023 13:43

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστουδουλιδης  σφίγγει τα ζωνάρια στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη χρήση των υπηρεσιακών τους οχημάτων και υποδεικνύει ότι αυτή θα πρέπει να γίνεται με φειδώ  και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων των υπουργών και άλλων αξιωματούχων του κράτους.

Η  Υφυπουργός Παρα τω Προεδρω , Ειρηνη Πικη, απεστειλε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια πηγή,  επιστολη προς ολους υπουργους και υφυπουργους ως συνεχεια σχετικων αναφορων και αυστηρων εντολων του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε σχέση με την χρηση των υπηρεσιακων οχηματων του κρατικου και ευρυτερου δημοσιου τομεα .

Στην επιστολή της η κ. Πική, που είναι σε συνέχεια των αποφάσεων στη συνεδρίασης του Υπουργικου Συμβουλιου στις 8 Μαρτίου  για αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών, ως προς τη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων, υποδεικνύει ότι αυτή θα πρέπει να γίνεται αυστηρά στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων  των υπουργών και υφυπουργών , περιλαμβανομένων, όπως τονίζεται,  των επαγγελματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων.

Η επιστολή στάλθηκε κατόπιν οδηγιών του ΠτΔ και τονίζεται εμφαντικά  ότι η χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων δεν επιτρέπεται να γίνεται είτε από τον ή τη σύζυγο ή άλλο συγγενικό πρόσωπο ή οποιονδήποτε αλλο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Οσον αφορά στους αστυνομικούς που πλαισιώνουν τη φρουρά των υπουργών η κ. Πική υποδεικνύει ότι οι όροι εντολής τους είναι να τους συνοδεύουν  μόνο  στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ή όπου αλλού κρίνεται απολύτως απαραίτητο , κατά τρόπο που να αποφεύγεπαι η κατάχρηση .

 Η σύσταση γίνεται στο πλαισιο της χρηστης διοικησης και της υποδειγματικης εικονας που πρεπει να δινουν ολοι οι αξιωματουχοι του κρατους και με γνωμονα παντα την εξυπηρετηση του δημοσίου συμφέροντος.

Λ. Χρ.