You are here

Καταγγελίες 59 πολιτών και 4 υποστατικών για μέτρα κατά COVID-19

28/11/2020 11:11

Σε 2.557 ελέγχους προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο της εκστρατείας για εφαρμογή των μέτρων κατά COVID-19, από τους οποίους προέκυψαν καταγγελίες για 59 πολίτες και 4 υποστατικά.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στην Λευκωσία οι έλεγχοι ήταν 372 με 10 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό 445 με 11 καταγγελίες πολιτών και στη Λάρνακα 547  έλεγχοι με  14 καταγγελίες πολιτών.

Στην Αμμόχωστο οι έλεγχοι ήταν 393 με 2 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, ενώ στην Πάφο προέκυψαν καταγγελίες σε 2 υποστατικά και σε 21 πολίτες από σύνολο 721 ελέγχων.

Στη Μόρφου 1 πολίτης καταγγέλθηκε από 41 ελέγχους που διενεργήθηκαν.

Εξάλλου, η Λιμενική Αστυνομία προχώρησε σε 38 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Οι καταγγελίες που έγινα σε πολίτες αφορούσαν στη διακίνηση μετά από τις ώρες απαγόρευσης και στη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς ή και εξωτερικούς χώρους.

Σε σχέση με τα υποστατικά που καταγγέλθηκαν, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας είπε πως έγιναν δυο καταγγελίες σε υποστατικά στην Αμμόχωστο και σε ένα στην Πάφο, οι οποίες αφορούσαν ελλιπή σήμανση, ενώ μία καταγγελία έγινε σε οικία στην Πάφο, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για κυβεία.

Γυναίκα θετική στον COVID παραβίασε τα μέτρα και κυκλοφορούσε δημόσια

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε ότι γυναίκα που διαμένει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ενώ ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα και κυκλοφορούσε σε δημόσιο χώρο.
 
Η γυναίκα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από την Αστυνομία και καταγγέλθηκε, ενώ εναντίον της διερευνάται ποινική υπόθεση.

Καταγγέλθηκαν 17 πρόσωπα στην Πάγο για κυβεία και παραβίαση μέτρων

Αναφορικά me την υπόθεση κυβείας, η Αστυνομία εντόπισε δεκαεφτά πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία, σε κατοικία στα δημοτικά όρια Πάφου, την οποία ο ιδιοκτήτης της είχε μετατρέψει σε χαρτοπαιχτική λέσχη.

Τα άτομα εντοπίστηκαν μετά από πληροφορίες που κατείχε η Αστυνομία και αφού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα.

Ως τεκμήρια, κατά την έρευνα, παραλήφθηκαν τραπουλόχαρτα και φίσιες.

Για την υπόθεση καταγγέλθηκαν δεκαεπτά πρόσωπα, τόσο για την κυβεία, όσο και για παραβίαση του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου που προνοεί απαγόρευση των συναθροίσεων, περιλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της κατοικίας.