You are here

Σε αξιολόγηση των θεσμών των Επιτρόπων προβαίνει ο ΠτΔ

07/03/2023 12:17

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με βάση και το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, αξιολογεί τους θεσμούς των Επιτρόπων γενικότερα, κάνει δηλαδή μίαν αξιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα των θέσεων κάποιων Επιτρόπων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ερωτηθείς σε σχέση με το θέμα της πλήρωσης των θέσεων του Επιτρόπου Προεδρίας, του Επιτρόπου του Πολίτη και του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων για τις οποίες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν έχει επί του παρόντος προβεί σε διορισμούς.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αποφασίσει για τις θέσεις αυτές στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης. «Αξιολογεί γενικά τους θεσμούς των Επιτρόπων ο Πρόεδρος», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα κατάργησης κάποιων θέσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «υπάρχει. Αν ο Πρόεδρος μετά την αξιολόγηση δει ότι κάποια θέση Επιτρόπου δεν είναι απαραίτητη πιθανόν να την καταργήσει», ανέφερε.

Ερωτηθείς σε σχέση με την αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Λετυμπιώτης είπε πως θα γίνουν κάποιες πληρώσεις θέσεων που είναι απαραίτητες για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά τα Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών. Πρόσθεσε πως πρόκειται για τη θέση του Προέδρου της Αρχής Αδειών, μετά την παραίτηση του κ. Χρίστου Καρά από τη θέση αυτή, και τη θέση μέλους ΔΣ της ΑΗΚ.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ακόμη πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ουσιαστικά ολοκληρώνει τις συναντήσεις που έκανε κατ’ ιδίαν με τον κάθε Υπουργό και Υφυπουργό και θα αναπτύξει στα μέλη του Υπουργικού το θέμα που αφορά το πότε θα πρέπει να ετοιμαστούν τα πλάνα δράσης τους και το ποιες θα είναι οι πρώτες τους ενέργειες.