You are here

ΣΕΚ: Αποχώρηση Δημήτρη Κιττένη

10/01/2006 17:36

• Εγκώμια Τάσσου


Η ΣΕΚ ανησυχεί όχι μόνο για την αυξητική τάση της ανεργίας που σημειώθηκε τον περασμένο χρόνο, αλλά και για τις εξελίξεις το νέο χρόνο που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο. Ο κ. Κιττένης επισκέφτηκε τον κ. Παπαδόπουλο λόγω της αφυπηρέτησής του στο τέλος αυτού του μήνα από το πηδάλιο της συντεχνίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη 43χρονη γόνιμη συνεργασία που είχαν.

ΚΑ

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση ήταν και το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών. Ο κ. Κιττένης τόνισε τη θέση της ΣΕΚ ότι τώρα είναι ώρα ευθύνης, Διεύθυνσης, Συμβουλίου και Μετόχων και κυρίως της κυβέρνησης, που είναι ο μεγαλομέτοχος των ΚΑ. Πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη υπέρβαση που έχει κάνει το προσωπικό και το συνδικαλιστικό κίνημα και να λάβουν μέτρα διορθωτικά όχι μόνο αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος, αλλά εκμεταλλευόμενοι τη διάθεση και τις υπερβάσεις ούτως ώστε οι ΚΑ να γίνουν και βιώσιμες και κερδοφόρες», πρόσθεσε.

Ο κ. Κιττένης ανέφερε πως με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο αντάλλαξαν και απόψεις πάνω σε τρέχοντα θέματα και πως του μετέφερε την ευαρέσκεια της ΣΕΚ για τις θέσεις του όσον αφορά την ΑΤΑ. Εξέφρασε ακόμη στον Πρόεδρο τις ανησυχίες της ΣΕΚ για την ανεργία σημειώνοντας πως οι εξελίξεις το νέο χρόνο επιδεινώνουν την ανεργία. «Όπως είναι γνωστό, η μόνη καπνοβιομηχανία που έχουμε στην Κύπρο θα κλείσει σε λίγους μήνες. Αυτό έχει παρενέργειες στην μεταποιητική βιομηχανία. Δεν είναι μόνο αυτοί που θα απολυθούν, που εργάζονταν απευθείας, αλλά οι έμμεσα εργαζόμενοι. Ένα άλλο γεγονός που επιδεινώνει την ανεργία είναι η υποχρεωτική ή η εθελοντική αποχώρηση μεγάλου προσωπικού από δύο τράπεζες», είπε.

Όσον αφορά την αφυπηρέτησή του, ο κ. Κιττένης ανέφερε ότι στις 30 Ιανουαρίου η ΣΕΚ διοργανώνει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή του, στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των παραγωγικών τάξεων, των κοινωνικών φορέων και άλλων οργανώσεων. Θα παραστούν επίσης τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και στελέχη της ΣΕΚ.

Ερωτηθείς πώς αισθάνεται που αποχωρεί από τη συνδικαλιστική δράση, είπε πως αισθάνεται καλά. «Είμαι διπλά χαρούμενος από την έννοια ότι μπόρεσα να προσφέρω λίγα ή πολλά, θα το κρίνουν άλλοι, για σχεδόν μισό αιώνα στο συνδικαλιστικό κίνημα και φεύγω υγιής και αφήνω πίσω ένα Κίνημα ισχυρό, με 200 πλήρως απασχολούμενους μισθωτούς και αξιωματούχους, έμπειρους να συνεχίσουν την προσφορά τους», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εκθείασε τη μακρόχρονη, συνεπή και υπεύθυνη συνδικαλιστική δράση του κ. Κιττένη. «Η συμβολή του κ. Κιττένη στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του τόπου θεωρείται ουσιαστική και πολύτιμή. Ο γ.γ της ΣΕΚ χειρίσθηκε τα εργασιακά ζητήματα με σύνεση και υπευθυνότητα, την τελευταία επταετία», σημείωσε.

Σ.Ι.