You are here

Σεβαστές οι αποφάσεις δικαστηρίου για κουρεμένους

23/05/2019 14:56

«Εάν υπάρξουν αποφάσεις δικαστηρίου είναι πάντοτε σεβαστές και πρέπει να εφαρμόζονται», απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς σχετικά με την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της κυπριακής Δημοκρατίας, εκ μέρους 950 ελλαδιτών που έχουν υποστεί κούρεμα καταθέσεων και την απογοήτευση κατόχων αξιογράφων μετά από συνάντηση τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ήδη υπήρξαν κάποιες αποφάσεις δικαστηρίου σχετικά με άλλα θέματα τις οποίες η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της» σημείωσε.

«Θέλω να υπενθυμίζω ότι είναι η κυβέρνηση που έλαβε την πρωτοβουλία – ακόμα και παρά την προ στιγμής άρνηση της βουλής στην προηγούμενη θητεία – και επανέφερε το θέμα και αυτή τη στιγμή είναι ενεργοποιημένο το σχετικό ταμείο αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Αναμένονται επόμενα βήματα για ταμείο κουρεμένων

Μένει, ανέφερε, να γίνουν τα επόμενα βήματα τα  οποία δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση, να συσταθεί το ταμείο αλληλεγγύης και να χαραχθεί στρατηγική ανάλογα και με τα δεδομένα τα οποία θα υπάρχουν.

«Η κυβέρνηση», είπε, «όπως ο πρόεδρος σήμερα εξήγησε και στην ομάδα των ενδιαφερομένων που τον επισκέφθηκαν, παρακολουθεί στενά τα πράγματα».

Ο κ. Προδρόμου, σημείωσε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η σύσταση του ταμείου αλληλεγγύης και η αρχική προικοδότηση του