You are here

Στη διεθνή έκθεση οίνου, οινοπνευματωδών ποτών Ντύσελντορφ η Κύπρος

22/03/2023 14:40

Με 13 οινοποιεία συμμετείχε η Κύπρος στη διεθνή έκθεση οίνου και οινοπνευματωδών ποτών ProWein, στην πόλη Düsseldorf της Γερμανίας. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 και 21 Μαρτίου 2023 και η Κύπρος συμμετείχε με εθνικό περίπτερο από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Εμπορικό Κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συμμετοχή των οινοποιείων έδωσε την ευκαιρία στους Κύπριους οινοποιούς να προβάλουν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η οινοποίηση στη χώρα τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα των γηγενών ποικιλιών κρασοστάφυλων και παρουσιάζοντας διάφορα είδη κρασιών, την κουμανταρία και τη ζιβανία. Στην έκθεση συμμετείχαν φέτος περίπου 6.000 εκθέτες από 61 χώρες.

Σημειώνεται ότι η έκθεση ProWein διοργανώνεται ετησίως και συνιστά σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του τομέα, αποτελώντας το ιδανικό περιβάλλον για την εμπορική προώθηση των οινικών προϊόντων, καθώς επίσης για την πραγματοποίηση εμπορικών επαφών και τη σύναψη συμφωνιών.