You are here

Στη Λεμεσό η σύνοδος ΕΛΚ

11/01/2013 09:58
Αρχίζει το μεσημέρι στη Λεμεσό η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ) το οποίο φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ.

Η Σύνοδος αναμένεται ν’ αρχίσει στη μία μετά το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της. Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Victor Orban, αλλά και οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και άλλοι αρχηγοί κρατών και πολιτικοί αρχηγοί, μέλη του ΕΛΚ.

Σε δήλωσή του στις 8 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης είχε πει πως η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική περίοδο τόσο για την ΕΕ όσο και για την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αφορούν τη στρατηγική του ΕΛΚ για τις Ευρωεκλογές του 2014 και το προφίλ του υποψήφιου Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πολυετές Δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα καθορίσει τον προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα αναπτύξει τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, με έμφαση στην αλληλεγγύη που αναμένουμε από τους εταίρους μας τόσο στο κυπριακό όσο και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.