You are here

Στην Κύπρο ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA

11/10/2018 15:21

Στην Κύπρο θα βρίσκεται ο ανώτατος επιστημονικός διευθυντής της ΝΑΣΑ Τζέιμς Γκριν, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη Κορυφής για το διάστημα που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία με θέμα τον πλανήτη Αρη.

Ο κ. Γκριν θα παρευρεθεί και στον φετινό διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών NASA Space Apps Challenge, που φέρνει στην Κύπρο για άλλη μια χρονιά ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Ο κ. Γκριν βρίσκεται στην Κύπρο με τη συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας για να λάβει μέρος στη Διάσκεψη Κορυφής για το διάστημα που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημονικών διευθυντών και άλλων στελεχών από τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ευρώπη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τη διεθνή συνεργασία και το μέλλον των επόμενων διαστημικών αποστολών στον πλανήτη Άρη.

Η σημαντική αυτή συνάντηση κορυφής θα πραγματοποιηθεί 15-19 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Κύπρου.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του CSEO Γιώργος Δανός είπε ότι «μας τιμά ιδιαίτερα που θα παρευρεθεί στην Κύπρο ο επιστημονικός διευθυντής της ΝΑΣΑ Τζέιμς Γκριν, για την Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής του Διαστήματος, που διοργανώνουμε ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του CSEO να τοποθετήσει την Κύπρο στο διαστημικό χάρτη. Σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να δει και ακούσει από κοντά αυτό τον κορυφαίο επιστήμονα».

Πρόσθεσε ότι στο διεθνές αυτό συνέδριο, θα συζητηθεί η διεθνής συνεργασία για τις μελλοντικές αποστολές που θα σταλούν για εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Αμερικανική Πρεσβεία όπως επισκέψεις σε σχολεία και διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Γκριν θα είναι επίσης παρών στον τοπικό διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. Οι συμμετέχοντες αυτή τη χρονιά έχουν την μεγάλη τιμή να γνωρίσουν και να μάθουν από τον κ. Γκριν, ο οποίος θα καθοδηγεί τις κυπριακές ομάδες  στο διαγωνισμό.